Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلودگی های پائیز و زمستانی ارتباطی با سامانه های هواشناسی در البرز ندارد، مدیران بالادستی عوامل آلودگی ها را رصد می کنند اما در اختیار مردم قرار نمی دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ طی روزهای اخیر آسمان البرز با آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کند و بر اساس اعلام محیط زیست در صبح روز شنبه، شاخص کیفیت هوا درکرج، ساوجبلاغ و نظرآباد به ترتیب 128، 129، 139 است و نشان دهنده ناسالم بودن هوا در این شهرستان ها برای گروه های حساس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اطلاعات دریافت شده از ایستگاه ‌های سنجش آلودگی هوای استان و با توجه به شرایط پایداری و سکون هوا هم اکنون غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 5/2 میکرون فراتر از حد مجاز بوده و بیانگر شرایط ناسالم بویژه برای گروههای حساس می باشد.

یک منبع آگاه و کارشناس هواشناسی درباره آلودگی هوای البرز به خبرنگار تیتریک، می گوید: یکی از داستان هایی که به غلط در ذهن مردم نهادینه شده، این است که سامانه های هواشناسی آلودگی را به منطقه وارد می کنند اما این برداشتی نادرست است.

آلودگی های پائیز و زمستانی ارتباطی با سامانه های هواشناسی در البرز ندارد، مدیران بالادستی عوامل آلودگی ها را رصد می کنند اما در اختیار مردم قرار نمی دهند.

با توجه به اینکه شهرک های صنعتی نیاز به انرژی دارند، نیروگاه های گازی تولید کننده برق در مناطق پر جمعیت تهران، اراک، اصفهان والبرز فعالیت کرده و در حالت عادی از گاز استفاده می کنند، البته گاز سوختی آنها سالم بوده و خروجی آن صرفا CO با H2O و بدون آلودگی است. به واسطه افزایش درآمد دولت از صادرات گاز به عنوان یک کالای گران قیمت در ایران و کشورهای اطراف همزمان با فصل سرما، نیروگاه ها دستور دارند با آغاز زمستان و پائیز برای اینکه فشار گاز مصرفی شهروندان ایرانی افت نکند، از سوخت مازوت استفاده کنند.

سوخت مازوت آلودگی بسیار زیادی ایجاد می کند و دود غلیظ خروجی دودکش آنها موجب آلودگی منطقه می شود، این یکی از دلایل اصلی آلوده کننده البرز است و ربطی به سامانه های هواشناسی ندارد.

درحالی که این کارشناس امر دلایل واقعی آلودگی هوای البرز را علنی می کند، دستگاه های متولی در البرز صرفا با توصیه هایی خطاب به مردم در روزهایی که هوا ناسالم است اعلام می کنند، افراد مبتلا به بیماری های قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان از منزل خارج نشوند، فعالیت های خود را به حداقل برسانند و سایر افراد نیز از فعالیت های طولانی و سنگین در خارج از منزل اجتناب نمایند.

ختم کلام اینکه ...

عده ای در دو فصل انتهایی سال وارونگی هوا را بهانه ای برای عدم بیان عوامل اصلی آلودگی هوای کشور قرار می دهند اما فراتر از این بهانه ها می توان گفت: مسئولین در خواب زمستانی فرو رفته و مدیریتی کلان را برای حل آلودگی هوای کشورمان آرزوست.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۷۵۵۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق

کیفیت هوا در کلان‌شهر تهران امروز با قرار گرفتن روی شاخص ۷۵ در وضعیت هوای سالم (زرد) ثبت شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سنجش کیفیت هوا امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در دستگاه سنجش کیفیت هوای ایستگاه پاسداران با شاخص ۱۵۴، در وضعیت هوای ناسالم (قرمز) قرار دارد.

بر این اساس سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اسلام‌شهر با شاخص ۱۱۶، باغستان شهریار با شاخص ۱۱۲، تهران پارک شکوفه با شاخص ۱۰۷، دانشگاه شهید بهشتی با شاخص ۱۰۲، رباط‌کریم با شاخص ۱۳۲، سلامت با شاخص ۱۲۷، شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۱۱، شهریار با شاخص ۱۰۳، قرچک با شاخص ۱۳۲، در وضعیت هوای ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی) قرار دارد.

در همین راستا، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه‌های اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ با شاخص ۵۱، امام خمینی با شاخص ۶۹، پارک رازی با شاخص ۶۴، پاکدشت با شاخص ۶۱، پردیس با شاخص ۸۴، پونک با شاخص ۵۱، پیروزی منطقه ۱۳ با شاخص ۸۷، پیشوا با شاخص ۸۲، دانشگاه تهران با شاخص ۷۷، دماوند با شاخص ۶۵، ژئوفیزیک با شاخص ۶۳، در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد.

همچنین ایستگاه‌های ستاد بحران منطقه هفت با شاخص ۸۸، سرخه‌حصار با شاخص ۵۳، شادآباد منطقه ۱۸ با شاخص ۸۵، شریف منطقه دو با شاخص ۹۵، شهرری منطقه ۲۰ با شاخص ۸۱، شهرداری منطقه چهار با شاخص ۹۷، شهرداری منطقه ۱۱ با شاخص ۹۴، شهرداری منطقه ۲۱ با شاخص ۷۰، شهرداری منطقه ۲۲ با شاخص ۵۷، فرمانداری شهرری با شاخص ۹۲، گلبرگ منطقه هشت با شاخص ۶۱، لواسانات با شاخص ۹۹، مسعودیه منطقه ۱۵ با شاخص ۵۷، ملارد با شاخص ۸۹، منطقه ۱۵ با شاخص ۸۰، میدان فتح منطقه ۹ با شاخص ۹۵ و ورامین با شاخص ۷۴ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

به این ترتیب ایستگاه آتی‌ساز با شاخص ۴۶، چشمه با شاخص ۴۴، شهرداری منطقه دو با شاخص ۵۰، علم و صنعت با شاخص ۳۲، قدس با شاخص ۴۹ و وردآورد منطقه ۲۲ با شاخص ۴۲ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 749281

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق